Beweging beweegt

Mijn naam is Tessa Bijloo. In het dagelijkse leven ben ik een troste moeder van 2 jongens. Dol op… fijne muziek, banjeren in de natuur, het strand en dieren. 

Mijn liefde voor de mens en fascinatie voor wat hem beweegt of blokkeert bracht me op professioneel vlak als psycholoog /orthopedagoog in de GGZ waar ik werk met gezinnen; kinderen en hun ouders. Diverse opleidingen en persoonlijke processen brachten me steeds dichter bij wat ik het liefst doe. Mensen helpen (weer) in beweging te komen. Dat kan fysiek of mentaal zijn.

Zelf heb ik aan de lijve ondervonden hoe nauw deze twee met elkaar verbonden zijn. In 2013 kwam ik in aanraking met Pilates na jaren lang fysieke problemen. Pilates heeft mij letterlijk in beweging gebracht. Er kwam weer ruimte in mijn lijf en ik had het gevoel vanaf de basis te bouwen aan mijn fysieke huis. Langzaam kwam ik weer in verbinding met mijn lijf. Dit bracht ook ruimte voor mentale processen en deed me besluiten op een andere manier te willen werken met mensen. Namelijk de integratie van mijn psychologie achtergrond en het lichaamswerk. Dit is de start geweest van mijn opleidingstraject, onder andere bij Stephanny tot movement-educator. 

Persoonlijke benadering en aandacht vind ik in mijn lessen erg belangrijk. Daarnaast wil ik mensen in contact brengen met hun lichaam. Ze zelf leren voelen wat er in hun lichaam gebeurd en waar bewegingen vandaan komen. Zodat ze hier ook in de dagelijks leven gebruik van kunnen maken. Op het Art of Movement retreat, waar ik naast Stephanny een onderdeel van uit maak, is dit een belangrijk uitgangspunt.

Tessa is aanwezig op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag en geeft zowel groeps- als privelessen. Daarnaast regelt ze mede het organisatorische stuk van de studio achter de schermen. Voor vragen over het boeken van matlessen, afspraken voor privats, betalingen of andere zaken kun je ook bij haar terecht

Neem contact op om een privéles bij Tessa te boeken. Of boek een matles in het rooster.