Bastiaan Fronik

Beweeg om te leven

Als kind was ik altijd aan het bewegen. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Rennen, fietsen, tennissen, voetballen, zwemmen. In de jaren daarna heeft het zittende leven mij langzaam ingehaald. Ik kreeg rugpijn en bewegen werd minder leuk en soms ook pijnlijk.

Op dat moment ben ik gaan trainen bij Art of Movement. Eerst langzaam en gericht op herstel maar naarmate ik sterker werd kreeg ik zo’n plezier in al die kleine lichamelijke overwinningen dat ik steeds gemotiveerder en fanatieker werd. Ik heb ontzettend veel geleerd tijdens alle trainingen. 

In 2016 kreeg ik de kans om de opleiding te volgen bij Stephanny. Het is fascinerend om te leren hoe het bewegingsapparaat werkt, hoe je er mee kunt samenwerken en hoe het je soms ook dwingt om te luisteren. De mens is echt een machtig mooi ontwerp, eigenlijk hoeven we alleen maar te leren om dat potentieel te gebruiken en te waarderen.

Anatomy in Motion

In 2019 en 2020 heb ik 10 dagen Anatomy in Motion bijscholing gevolgd. AiM toont aan dat het lichaam als één geheel beweegt en laat heel duidelijk de relatie tussen al deze bewegende delen zien.

Wanneer je het lichaam laat ervaren dat het weer toegang heeft tot bewegingen die verloren zijn gegaan, biedt je het meer keuze waardoor het lichaam gaat begrijpen wat het hoort te doen. Het zenuwstelsel merkt de verbeterde efficiëntie op waardoor pijn vaak snel verdwijnt en prestaties op een natuurlijke manier verbeteren.

Vanwege een gebroken wervel heb ik enkele maanden plat gelegen. Hierna was het een hele klus om mijn lijf, met name mijn rug, weer in beweging te krijgen. Bastiaan heeft mij hier geweldig mee geholpen. Met zijn kundige manier van kijken. Met zijn zorgvuldige keuze van de juiste oefeningen en prettige manier van aanwijzingen geven. En met een positieve sfeer en humor!

Charlotte

Bastiaan geeft les op maandagavond, woensdag de hele dag en zaterdag.
Neem contact op om een privéles bij Bastiaan te boeken. Of boek een groepsles in het rooster.