11 mei 2020

“Inmiddels zitten we alweer acht weken met elkaar in een intelligente lock-down. In deze blog kijk terug op de afgelopen twee maanden. Hoe ik deze periode heb ervaren en wat ik heb geleerd over de mogelijkheden van online verbinding zoeken met elkaar.” – Stephanny Turton

Een nieuwe levenshouding

We werden tijdens de intelligente lock-down uitgedaagd om vanuit ons vaak naar buiten gerichte leven, ineens naar binnen te gaan met onze intentie. Ons snelle levenstempo te vertragen en aandachtig voor onszelf en de mensen om ons heen te zorgen.

We werden uitgedaagd om ons creatieve vermogen in te zetten en nieuwe manieren te vinden om ons leven ritme te geven. Daarnaast probeerden we de ballen van ons werkzame leven in de lucht te houden en we moesten geloven aan de 1,5 meter-samenleving. Dit alles bracht onrust en tegelijkertijd saamhorigheid.

Inmiddels staan we aan de vooravond van een nieuwe fase en moeten we wennen aan nieuwe maatregelen en richtlijnen. Voor deze nieuwe fase is het mijn wens dat we de fijne, nieuwe inzichten vasthouden die we de afgelopen periode hebben opgedaan. In deze blog gaat het specifiek over online verbinding zoeken met elkaar.

Wauw het werkt!

Binnen 48u nadat Rutte de quarantainemaatregelen had uitgesproken, stond het online platvorm van Art of Movement online en inmiddels bieden we al twee maanden livestream-lessen aan.

Het blijkt dat we heel goed en persoonlijk kunnen begeleiden en ondersteunen via livestream.

Nooit had ik kunnen bedenken dat ik dit zou gaan doen. Voor mij is het live contact met mensen zo de basis van mijn werk, dat ik me niet kon voorstellen dat ik online zou kunnen werken. Mijn voorkeur gaat (uiteraard) uit naar live contact, maar ik ben superblij met de mogelijkheden van online lesgeven. Er kan zoveel meer dan ik had kunnen vermoeden!

Persoonlijke aandacht, begeleiding en ondersteuning geeft verfijning aan ons werk. Het gaat niet over de vorm, maar de meer over je bewustzijn en de manier waarop je in de vorm komt. Het blijkt dat we heel goed en persoonlijk kunnen begeleiden en ondersteunen via livestream. Al zal het nooit hetzelfde voelen als live, maar persoonlijke begeleiding via live stream is absoluut een volwaardig alternatief op lessen in de studio. Daarom zullen we coaching op afstand blijven aanbieden in de studio.

Het belang van sociale contacten

Bewegen is belangrijk! Lees hierover in mijn vorige blog. Sociale contacten zijn echter minstens even belangrijk. Eenzaamheid is een van de nare bijeffecten van deze quarantainetijd. Je kunt elkaar niet even op zoeken om bij te praten of ergens een drankje doen of een hapje eten. Ook de sociale contacten op de werkvloer zijn grotendeels weggevallen en allerlei evenementen waar je mensen kon ontmoeten zijn voorlopig afgelast…

Velen van jullie ben ik blijven zien en spreken tijdens de livestreams.

Meer dan ooit zijn we afhankelijk van het internet. Voor mij persoonlijk was het ontroerend om te merken hoe fijn de community van Art of Movement is. Velen van jullie ben ik blijven zien en spreken tijdens de livestreams. We hebben de afgelopen twee maanden momenten van verbinding kunnen ervaren tijdens de online activiteiten.

Omarm de mogelijkheden

Sociale contacten zijn van essentieel belang voor ons gevoel van welbevinden. Momenten van sociaal contact zorgen ervoor dat je met elkaar kan delen en elkaar kan ondersteunen en dit helpt je met het verwerken van gebeurtenissen en tegenslagen, waardoor je minder vatbaar bent voor stress. Hoewel het misschien ongezellig voelt en vermoeiend kan lijken, wil ik iedereen aanraden om de technische mogelijkheden van deze moderne tijd aan te wenden om online af te spreken en verbinding aan te gaan.

Je kunt jezelf trainen in online afspreken en verbinding aangaan met gelijkgestemden.

In de studio ervaren we dat je je lichaam en geest kunt trainen, zo geloof ik er ook in dat je jezelf kunt trainen in online afspreken en verbinding aangaan met gelijkgestemden. Kleine dingen zoals tegelijkertijd een kop koffie drinken of een taartje te eten helpt enorm.