Workshop “Mindfulness: Body & Mind”

door Anne Formsma

Zaterdag 18 januari 2020, 11:00 – 13:00

Mindful zijn 
Daar waar je aandacht is, daar ben jij 

Maar al te vaak zijn we met onze aandacht niet waar we op dat moment zijn. We zijn met ons hoofd bij dingen die nog komen gaan, of die al geweest zijn. Door al deze mentale uitstapjes hebben we vaak een vol hoofd met veel gedachten. Hierdoor zijn we minder aanwezig in het huidige moment. We zitten erg ‘in ons hoofd’ en zijn minder verbonden met ons lichaam. Hierdoor kunnen we minder goed ontspannen en genieten. Ook is er minder ruimte om te voelen hoe het met ons is en wat we nodig hebben. Mindful zijn betekent volledig bewust zijn van de huidige ervaring.
Door mindfulness leer je je aandacht terug te brengen naar het hier en nu. Hierdoor ervaar je meer rust en ruimte, en kom je meer in balans. Je komt dichter bij je gevoel, ervaart wat voor jou belangrijk is en wat je nodig hebt. In plaats van vaak in gedachten verzeild te raken en op de automatische piloot te leven, kun je bewuster keuzes maken. 

In deze workshop 
– ervaar je wat mindfulness is en wat het voor jou kan doen
– voel je hoe je meer rust en ontspanning kunt krijgen, voor body én mind
– leer je hoe je mindfulness technieken in kunt zetten in je dagelijks leven

De workshop is ervaringsgericht. Aan het einde van de workshop krijg je een hand-out met oefeningen en tips voor thuis.

De workshop is op zaterdag 18 januari van 11:00 – 13:00
De kosten voor de workshop bedraagt € 30,-

Stuur een mail naar studio@artofmovement.nl om je aan te melden. Er zijn 12 plekken beschikbaar.

Over Anne Formsma
Ik ben gespecialiseerd in mindfulness en stress/burn-out en deel graag de technieken en inzichten met je die jou verder helpen. Voor volwassenen met stressklachten heb ik de Mindful2Work training ontwikkeld en als coauteur twee boeken over geschreven (Uitgeverij Lannoo). Mijn praktijk is gevestigd in Hilversum in een sfeervolle ruimte vlakbij de heide. Hier geef ik individuele trainingen en ook groepen. Daarnaast geef ik regelmatig door het hele land opleidingen aan mindfulness trainers en verzorg ik workshops en (bedrijfs-)trainingen op locatie.