30 maart 2020

“In deze blog bespreek ik drie pijlers om tijdens de coronaquarantaine fit te blijven en je immuunsysteem sterk te houden. Juist in deze tijd is het belangrijk om ons immuunsysteem sterk te houden. Bewegen, gezonde voeding, ritme & structuur helpen daarbij.”  – Stephanny Turton

Pijler 1: Bewegen

Naast het trainen in mijn favoriete studio, volg ik al jarenlang thuis online lessen. Uit ervaring weet ik hoe fijn en effectief online lessen kunnen zijn. Op dit moment hebben we terecht geen andere keuze door de maatregelen rond de coronaquarantaine en is Art of Movement gesloten voor lessen in de studio terwijl bewegen nu misschien wel belangrijker is dan ooit.

De wetenschap laat zien dat regelmatig bewegen een betere doorbloeding genereert en de organen stimuleert om samen te werken, waardoor ons lichaam beter instaat is om bacteriën en virussen te doden. Thuis trainen in deze tijd helpt ons immuunsysteem sterk houden.

Studio/gym dicht? Kom thuis in beweging!

Je kan elke dag actief sporten/bewegen om je immuunsysteem te versterken, maar beperk jezelf tot maximaal 30 minuten per dag intensief trainen. Als je dagelijks langer intensief traint dan 30 minuten, dan maak je juist afvalstoffen aan zoals cortisol en adrenaline (stresshormonen). Hierdoor zet je je immuunsysteem onder druk en dat wil je liever voorkomen.

Heb je zin om lekker thuis te bewegen kijk dan op ons rooster naar de online live lessen: https://artofmovement.nl/rooster/

Pijler 2: Gezonde voeding

Voor een optimale gezondheid heb je een sterk immuunsysteem nodig. Verse natuurlijke voeding ondersteunt, net als bewegen en ritme & structuur, ons immuunsysteem en helpt ons lichaam weerstand te bieden tegen onder andere virussen en infecties.

Ik denk aan voedsel waar veel antioxidanten in zitten zoals appels, blauwe bessen, gedroogde pruimen, zwarte bessen, frambozen, gekookte broccoli, groene en rode sla, asperge en avocado… Dit verse voedsel helpt je lichaam vechten tegen ziektes.

Vers voedsel helpt je lichaam vechten tegen ziektes.

Verse natuurlijke voeding bevat vitamines en mineralen die belangrijk zijn voor ons lichaam, ze helpen ons om gezond te blijven.

Maak er lekker recepten mee en jij en eventueel je hele gezin is blij!

Wil je er meer over lezen en gezonde, lekkere recepten vinden kijk dan op www.supersnelgezond.nl

Pijler 3: Ritme en structuur

Structuur in je dag houden nu we met zijn allen thuis zijn, kan best een uitdaging zijn. Als je kinderen hebt, ben je ineens ook thuis leerkracht. Bovendien gaan je eigen werkzaamheden (online) door. Het is mooi om te zien hoe we allemaal ons best doen voor het goede doel, namelijk (collectief) gezond blijven.

Ritme houdt je mentaal gezond en reduceert je stresshormonen een daarmee ondersteunen we ons immuunsysteem.

Ritme en structuur houdt je mentaal gezond.

Zoals psycholoog Edriouch zei tegen de NOS: “Sta op tijd op en ga op tijd naar bed. Leef alsof je naar je werk of school gaat. Douche, poets je tanden, draag normale kleding en neem tijd voor een koffie- of lunchpauze.” Vergeet niet op tijd te stoppen met werken en met elkaar te genieten van de tijd samen.

Het werkt hebben we hier thuis gemerkt!