Art of Movement, studio voor bewegingstraining, is in 2004 opgericht door Stephanny Turton-Kat en beschikt inmiddels over een enthousiast en professioneel team van zes vaste trainers. De studio is gevestigd in een uniek Dudok pand Old School Projects in Hilversum, waar twee voormalige, prachtig lichte klaslokalen de ruimte bieden voor verschillende lesvormen. 

De aangeboden trainingen zijn gebaseerd op de Pilates-methode en inzichten uit aanverwante methodes. De geschoolde trainers van Art of Movement werken gericht aan klachten aan onder meer rug, nek en schouders, bekken en voeten. Preventie en herstel staan daarbij centraal.

Klanten waarderen onze professionele werkwijze en persoonlijke aandacht.

Onze missie

Art of Movement ziet het als haar missie om mensen bewust te maken van de wijze waarop ze zich bewegen. Door dit bewustzijn kunnen mensen oude patronen doorbreken en werken aan nieuwe bewegingspatronen waardoor ze zich zowel fysiek als mentaal vrijer en prettiger voelen.

De verbinding tussen lichaam en geest

Art of Movement, studio voor pilates bewegingstraining, gebruikt de Pilates-methode als basis, en aanverwante methodes om de verbinding tussen lichaam en geest te versterken. Je fysieke en mentale bewegingsvrijheid wordt daarmee vergroot.

De samenhang tussen beweging en denken, body and mind, is onmiskenbaar. Niet voor niets zeggen we dat we ons in bochten wringen, over iets heen moeten stappen, het hoofd laten hangen of een brok in ons keel hebben. Bewustwording van onze bewegings- en denkpatronen creëert ruimte om keuzes te maken, te bewegen. Bewust bewegen versterkt de verbinding tussen lichaam en geest. Het resultaat: een soepel, krachtig lijf en een heldere geest.

In de trainingen kijken de trainers van Art of Movement hoe je beweegt en wat jou doet bewegen. Vanuit deze kennis bouwen we de trainingen samen met jou zorgvuldig op, met revalidatie en/of workout als doel.

Voor collegiaal overleg, advies en medisch overleg werkt Art of Movement nauw samen met het Medisch Voet Centrum Amsterdam, The Human Academy Bert Terpstra, Marjolein Rovers en Richard Griffioen, Chiropractie Hilversum, Stijn Nuyttens.

Art of Movement 19HvBS2 Afl. 36 DEF from Dutch Content Productions on Vimeo.