Pilates matles

Art of Movement biedt groepslessen en privé sessies aan. Persoonlijke aandacht en mensen bewust maken van de wijze waarop ze zich bewegen staan hierin centraal. In de trainingen kijken de trainers van Art of Movement hoe je beweegt en wat jou doet bewegen. Vanuit deze kennis bouwen we de trainingen samen met jou zorgvuldig op. Met als resultaat een krachtig en soepel lichaam en een heldere geest.

Pilates lessen

Heb je geen fysieke klachten, en vindt je het leuk om met andere mensen samen te trainen? In een Pilates les wordt er in een groep van maximaal 9 deelnemers op de mat gewerkt aan het creeëren van core stability. In de trainingen ligt de focus op ademhaling, balans, bewustwording, kracht en souplesse. In de trainingen maken we gebruik van verschillende materialen zoals de magic circle, triadball, theraband ed. Er wordt een onderscheid gemaakt in twee verschillende niveau’s; basic en intermediate.

Basic care lessen

In de Basic Care lessen wordt er in een groep van maximaal 5 deelnemers op de mat gewerkt. In deze les ervaar je de Pilates methode vanuit een zachte en mindfulle benadering. De les is erop gericht waar de bewegingen vandaan komen, om bewust te kunnen bewegen. Op deze manier kun je met extra aandacht het vertouwen in je lichaam terug krijgen, op een zachte manier je lichaam versterken, werken aan herstel van je klachten en deze onder controle krijgen. De Basic Care les is geschikt voor mensen die dagelijks hinder ondervinden van hun klachten.

Pilates Pregnancy (pre/postnataal)

Tijdens de Pilates Pregnancy (pre/postnatal) lessen wordt er in een groep van maximaal 5 deelnemers op de mat gewerkt.

Restore & Release

In de Restore & Release lessen wordt er in een groep van maximaal 9 deelnemers op de mat gewerkt aan de ontspanning van het bindweefsel. Bindweefsel geeft ondersteuning, bescherming en structuur aan de spieren. Klachten in rug, nek, schouders of korte beenspieren kunnen worden veroorzaakt wanneer dit bindweefsel slecht gehydrateerd is. Tijdens de Restore & Release les werken we aan het soepel maken van het bindweefsel middels massagetechnieken met ballen.


Privé sessies

Tijdens een Privé sessie word je persoonlijk begeleidt door 1 van onze movement-educators. Individueel werken we aan jouw persoonlijke doelen en aandachtspunten. Hierbij maken we gebruik van de diverse Pilates apparaten zoals Reformer, Cadillac, Barrel, Chair ed. De eerste Prive sessie bestaat uit een intake  waarin we samen met u een plan op maat maken.

De mogelijkheid voor een Duet les bestaat, daarbij wordt in tweetallen gewerkt.  

Coaching en therapeutische sessies

In deze sessie brengt Stephanny haar zeer uitgebreide kennis, ervaring en inzichten mbt lichaamswerk, psychologie en coaching samen. Na enkele behandelingen kan de klant, met een trainingsplan van Stephanny, veelal verder reguliere privé en/of matlessen volgen bij de trainers van Art of Movement die vakinhoudelijk aangestuurd worden door Stephanny. Een belangrijk verschil is dat de Therapeutische sessie veelal een tijdelijk karakter kent terwijl reguliere Pilates Privé sessie doorlopend zijn.

Anatomy in Motion

Anatomy in Motion (AIM), is ontwikkeld door Gary Ward, het is een biomechanische methode die het lichaam in staat stelt het zelf herstellend vermogen aan te spreken door middel van beweging. Gary Ward heeft de methode gebaseerd op bewegingen die we maken tijdens het lopen en uitgewerkt in het Flow Motion Model. AiM is een krachtig hulpmiddel voor beoordeling en correctie op basis van ganganalyse en voetfunctie. Het model toont aan dat het lichaam als één geheel beweegt en laat heel duidelijk de relatie tussen al deze bewegende delen zien.

Tijdens een AiM les gaan we individueel op zoek naar jouw aandachtspunten en missende bewegingen.